Maak binnen enkele seconden
een gratis account aan 👉🏼

Vanaf 1 juli ben je verplicht om elektronisch betalen aan te bieden aan je klanten.

Nieuws over het elektronisch betalen in de horeca sector

"In 2021 waren mobiele betalingen goed voor zo’n 78% van alle online betalingen."

Leestijd: 2 min

Zoals jullie ondertussen wellicht weten, staat er aanstaande vrijdag 1 juli 2022 een toch wel belangrijke verandering gepland. Het wordt namelijk verplicht voor retail -en horecazaken om minstens 1 elektronisch betaalmiddel aan te bieden.

Met deze nieuwe wetgeving verhoogt de overheid haar strijd tegen belastingfraude en wil ze de burgers zachtjes aanmoedigen om meer elektronische transacties te doen.

Volgens Bancontact betaalden we sinds 2020 voor het eerst meer elektronisch dan contant. En in 2021 steeg dit nog eens met 85%. Ook betalen we meer en meer mobiel. In 2021 waren mobiele betalingen goed voor zo’n 78% van alle online betalingen. De pandemie heeft dit uiteraard een grote boost gegeven, maar de voordelen op lange termijn zijn intussen wel duidelijk bij het grote publiek. De trend is gezet.

Zoals verwacht, zijn de meningen over deze verplichting gemengd, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van elektronisch betalen in een horecazaak? Smartendr gelooft alvast in de automatisering en vereenvoudiging van het bestel -en betaalproces binnen de horeca.

Heb je graag meer info over de voordelen van elektronisch betalen in jouw zaak? 
Contacteer
ons vrijblijvend en we helpen je graag verder.

Ordering with a Qr-code

Enkele voordelen op een rijtje:

Tijd: Elektronisch betalen bespaart zowel de klant als het personeel tijd. Het is vaak zo dat de ober meerdere keren heen en terug moet lopen om wisselgeld of een betaalterminal te gaan halen. Smartendr schakelt beide stappen uit. Hierdoor zal je ook als klant minder lang moeten wachten op de betaling.

Administratie: alle transacties worden automatisch en digitaal bijgehouden waardoor je als horeca-eigenaar minder administratief werk hebt m.b.t. het beheer van je zaak en het doorsturen van je cijfers naar de boekhouder.

Veiligheid: naast dat je minder in contact komt met fysieke bankbiljetten en munten die door veel handen gepasseerd zijn, is het ook efficiënter om bijvoorbeeld vals geld uit de omloop te houden.

Lagere kost: veel mensen zijn er zich niet van bewust dat het werken met cash verborgen kosten inhoudt. Contant geld moet geteld, beheerd en opgeborgen worden. Dit doet de bank natuurlijk ook niet gratis. En uiteraard zal er kost-efficiënter kunnen worden omgesprongen  met het personeel.

 

Smartendr zag de trend van elektronisch betalen in de horeca evolueren en besloot om het bestel-en betaalproces te vereenvoudigen door het gebruik van online bestellingen met een QR-code. Daarnaast hopen we hiermee ook een antwoord te bieden op de leegloop van horecapersoneel sinds de pandemie.

 

Wens je meer te weten te komen over de werking van Smartendr in jouw zaak? Contacteer ons vrijblijvend en we gaan er samen even door.

 

Probeer nu gratis
& ontdek de voordelen!

Ga vandaag nog aan de slag met de slimste bestelapplicatie!