Maak binnen enkele seconden
een gratis account aan 👉🏼

Hotel Indigo

Het gebruik van een QR-code heeft zelfs voordelen voor hotels.

Bovendien is met een online bestel -en betaalsysteem de menukaart steeds up-to-date en kan je vlot werken met aanbevelingen of acties.

(leestijd: 5 min)

De meeste mensen die een kamer boeken bij een hotel, verwachten 100% gastvrijheid en topbediening. Je wil even ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven, verwend worden en de rust opzoeken. Daar heeft iedereen al wel eens nood aan. Maar dat kan alleen wanneer je aan niets moet denken en de bediening vlot verloopt.

Daarom concentreren we bij Smartendr, naast bars en restaurants, ook op hotels. We merkten dat hier meer en meer de vraag is ontstaan om de werkdruk bij het personeel te verlichten, zonder te moeten inboeten op service. Je kan je inbeelden dat het personeel veel kilometers loopt in een hotel van gemiddeld 5 verdiepingen. Zowel in de lobby/bar, restaurant als in de rest van het hotel, zagen we mogelijkheden om de werkdrukte verlichten door de service deels te automatiseren waar mogelijk.

Uiteraard werkt het verblijf in een hotel anders dan het korte verblijf in een restaurant of bar. Bijvoorbeeld, niet iedereen wil direct online betalen tijdens het bestellen. Daarom biedt Smartendr, naast direct online betalen met kredietkaarten of debet kaarten, ook de optie om later te betalen. Zo kiest de gast zelf welke optie het beste past voor zijn uitgaven in het hotel.

Ook Hotel Indigo in Brussel koos ervoor om te werken met Smartendr, een online bestel -en betaalsysteem met QR-code. Wijzetten even alle voordelen voor een hotel op een rijtje.

smartendr in een hotel

Zo kan het werken in de volgende situaties:

Roomservice:

Wanneer een gast iets nodig heeft op zijn of haar kamer, gaat het vaak over drank of eten. Deze roomservice hoort bij de verwennerij van een hotel, maar dit zorgt er natuurlijk ook voor dat het personeel extra werk moet verwerken. Naast de bar en het restaurant, kan ook elke kamer nog bestellingen doorgeven. Traditioneel gaat dit via de telefoon waarna de hotelmedewerker de bestelling moet overtypen in het kassa-systeem. Wanneer je werkt met een digitaal bestel -en betaalsysteem zoals Smartendr, wordt de bestelling automatisch verwerkt en doorgestuurd naar de kassa. Bovendien is met een online bestel -en betaalsysteem de menukaart steeds up-to-date en kan je vlot werken met aanbevelingen of acties. Je kan alsnog de mogelijkheid geven aan de gasten om te kiezen om onmiddellijk te betalen of achteraf.

Bovendien is met een online bestel -en betaalsysteem de menukaart steeds up-to-date en kan je vlot werken met aanbevelingen of acties.

Lobby/Bar:

Gasten kunnen na het aanmelden bij de receptie of gewoon tijdens hun verblijf een drankje drinken in de bar van het hotel. Door het direct online bestellen via een QR-code, creëer je rusten gun je je gasten de vrijheid om op hun eigen tempo het menu te raadplegen en te bestellen. Alle bestellingen via de Smartendr applicatie worden online betaald en automatisch doorgestuurd naar je kassasysteem. Je hoeft dus niet meer achter bestellingen aan te lopen. De klant kan rustig plaatsnemen en bestellen/betalen via de app. Hierdoor ontstaat er ook voor het personeel meer tijd om je gasten te leren kennen of hen wat meer in de watten te leggen. Bovendien zorg je door het automatiseren van het bestellen ervoor dat gasten ook meer zullen bestellen, waardoor je omzet op termijn stijgt.

Door het direct online bestellen en betalen via een QR-code, creëer je rust en gun je je gasten de vrijheid om op hun eigen tempo de menu te raadplegen en te bestellen.

Smartendr aan het zwembad

Zwembad:

Net zoals in de bar, heeft het online bestellen via de QR-code ook zijn voordelen voor plaatsen zoals het zwembad van het hotel. Beeld je in dat je na een verfrissende zwempartij lekker wil ontspannen aan de rand van het zwembad met een drankje of hapje. Via Smartendr, heb je steeds het menu bij de hand en kan je vlot bestellen en indien gewenst onmiddellijk betalen.

Op die manier moeten de gasten niet met hun nat zwempak de bar opzoeken of wachten op een ober  om te bestellen. Ze blijven volledig in hun ontspannen sfeer en bestellen ze ter plaatse. Ook voor het personeel spaart dit aanzienlijk wat kilometers uit op het einde van de dag. Bovendien hoef je de bestelling niet meer over te typen in het POS-systeem.

Restaurant:

Ook in het restaurant, kan het automatiseren van een deel van het bestelproces ervoor zorgen dat alles vlotter verloopt. Je laat gasten het tafeltje naar wens uitkiezen en laat hen rustig de menukaart verkennen via de bestelapplicatie. Zo gun je hun meer rust en privacy.

Smartendr in het restaurant

Alle bestellingen via de Smartendr applicatie worden online besteld en automatisch doorgestuurd naar je kassasysteem. Als ober hoef je dus niet meer achter bestellingen aan te lopen. Zo kunnen de gasten tijdens het wachten van hun maaltijd, eenvoudig aan de tafel aperitiefjes bestellen, zonder jij al die bestellingen hoeft op te nemen.

Hierdoor spaar je extra kilometers uit en heb je een beter overzicht om de controle te behouden. 

Daarnaast kan je werken met aanbevelingen of acties zodat je aan cross -en up selling doet en je omzet stijgt.

Kortom, wanneer klanten ten allen tijde vlot en makkelijk kunnen bestellen via de QR-code, verlaag je de drempel om te bestellen. Hierdoor zal op termijn je algemene omzet aanzienlijk stijgen.

Probeer nu gratis
& ontdek de voordelen!

Ga vandaag nog aan de slag met de slimste bestelapplicatie!