Maak binnen enkele seconden
een gratis account aan 👉🏼

5 voordelen van Smartendr

Optimaliseer het bestel -en betaalproces van je horecazaak, verlaag de kosten en werkdruk en verhoog het persoonlijk contact met je klanten.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

(leestijd: 5 min)

1. Druk de personeelskosten.

Algemeen gezien bedragen de personeelskosten ongeveer 30% van jouw omzet. Omgerekend betekent dit een kost van bijna 3000 eur per kelner. Dit kan nefast zijn voor de groei en zelfs het bestaan van jouw zaak. Zeker nu de horeca bezig is aan haar comeback na 2 moeilijke jaren tijdens de coronacrisis.  

Door meer in te zetten op digitalisering en automatisering van het bestel -en betaalproces, kan je de personeelskosten drukken en creëer je meer financiële ruimte om je zaak te doen groeien. Omdat je een deel automatiseert, hoef je niet telkens te gokken hoeveel kelners je moet inplannen. Bijvoorbeeld wanneer het slecht weer is of er weinig klanten zijn, verlies je geen kosten aan kelners die geen werk hebben.

bestellen met een QR-code

2. Verhoog je productiviteit en persoonlijk contact met de klanten.

Een groot deel van de job van een kelner wordt opgeslorpt door het opnemen en afrekenen van bestellingen. Hierdoor heeft de kelner al snel veel kilometers inde benen met oververmoeidheid als gevolg. En een oververmoeide kelner die constant achter bestellingen moet lopen, heeft geen tijd in een persoonlijke babbel met de klanten. Iets waar de hospitality sector toch om draait.

Naast het drukken van personeelskosten, zal er door de automatisering van dit proces meer vrije tijd ontstaan. Doordat het zaalpersoneel niet constant achter bestellingen of betaling moet lopen, zullen zij meer tijd hebben om andere taken uit te voeren die normaal na de shift zouden moeten gebeuren (zoals glazen afwassen, vileren, bestellingen,..). Bovendien kan de kelner er gerust in zijn dat de bestelling en betaling mooi verwerkt wordt door het Smartendr, zodat hij/zij meer tijd heeft voor het persoonlijk contact met de klanten. Dit gaat vaak verloren door de werkdruk.

Kortom: meer productiviteit, minder burn-outs en meer interactie met de klant.

3. Een bestel -en betaalapp zoals Smartendr draait enkel op software, niet op hardware. Wat aanzienlijk goedkoper is.

Veel oude systemen draaien nog op op hardware dat aangekocht moet worden en stuk kan gaan. Bovendien moet de kelner steeds rondlopen met een tablet of ander toestel. 

Meteen bestel -en betaalapp, bestelt en betaalt de klant gewoon via zijn smartphone. We gebruiken als het ware de hardware van de klant zelf. Scan de QR-code, bestel en betaal. Dit wordt rechtstreeks doorgestuurd naar jouw kassa-systeem (bv: Lightspeed) en naar de printer in de keuken of in de bar. Het draait dus volledig op software, waardoor je geen dure hardware moet aankopen. Het enige wat je nodig hebt, is wifi. Het geld dat je hiermee uitspaart, kan je dan weer herinvesteren in de groei van de zaak.

smartendr user interface

4. Krijg door het gebruik van data en AI, meerinzichten in de persoonlijke voorkeur van je klanten.

Horeca is één van de weinige sectoren die de boot van digitalisering gemist heeft. In alle andere sectoren merk je dat er fel wordt ingezet op data om betere inzichten te krijgen in consumentengedrag om uiteindelijk gerichter te kunnen adverteren of inspelen op specifieke behoeftes.

Smartendr haalt a.d.v. slimme algoritmes data uit het verkeer van haar gebruikers en gebruikt Artificial Intelligence om in te spelen op consumeergedrag van je gasten. Bijvoorbeeld wanneer jij op café graag speciaalbieren drinkt, krijg je na enkele keren dit soort menu vaker voorgeschoteld. De app houdt namelijk de voorkeuren (of consumentengedrag) van de bezoekers bij en helpt hen om een keuze te maken.  

Anderzijds is het ook interessant voor de horecazaak zelf. Op basis van de data zie je bijvoorbeeld welke drankjes vaak besteld worden in combinatie met een bepaald soort eten. De app biedt deze combinatie aan in de vorm van “aanraders” of“populaire combinaties”. Op deze manier ga je aan up -en cross selling doen, waardoor je omzet stijgt.

5. Bedank je vaste klanten met het“loyaliteitsprogramma”.

Iedereen die al wel eens op café of restaurant gaat, weet dat het leuk is om het gevoel te hebben dat je thuis komt. De kelners kennen je naam, doen een babbel met je en belonen je als vaste klant al wel eens met een gratis pintje “van ’t huis”.

Daarom heeft Smartendr een loyaliteitsprogramma ontwikkelt waarmee de klanten punten kunnen opsparen doorbestellingen te doen. Deze punten kunnen dan gekoppeld worden aan leuke prijzen of acties zoals, bv: “10+1gratis”, een gepersonaliseerd glas of merchandise met het logo van de horecazaak op. Hierdoor wordt de loyaliteit iets tastbaar en ben je deel van de“community” van de zaak. Dit zorgt op zijn beurt voor naamverspreiding van de zaak.

Probeer nu gratis
& ontdek de voordelen!

Ga vandaag nog aan de slag met de slimste bestelapplicatie!