Je terras klaarmaken voor het zomerseizoen in enkele eenvoudige tips!

Eindelijk: het is zover. We hebben perspectief: 1 mei is de dag dat de horeca terug open mag. Het is een dag waar iedereen, zowel horecazaken als gasten, enorm naar uitkijken. Want zeg nu zelf, wat is er beter dan op een zonnig terras iets drinken met vrienden en familie? Gewoonweg heerlijk.

Terwijl de belangrijkste to-do voor gasten voorlopig het tijdig reserveren is, moeten de horecazaken uiteraard de nodige voorbereidingen treffen. Naast de inhouse-voorbereidingen, is het uiteraard van groot belang de nodige voorbereidingen op terras te treffen. 1 mei bevindt zich immers midden in de lente, met de zomer achter de hoek. En hoewel we in België wonen, kunnen we er toch vanuit gaan dat we ons op het zonovergoten terras gaan bevinden van je favoriete horecazaak. Hieronder geven we enkele tips om jouw terras zo coronaproof mogelijk te maken.

1. Huidige corona maatrelen voor horeca naleven

Allereerst in het uiteraard belangrijk om de huidige coronaregels na te kijken. Zowel voor in de zaak, als op terras zijn er van overheidswege enkele belangrijke maatregelen die je moet naleven. Hoeveel afstand moet er tussen tafels? Hoeveel gasten mogen er zitten per tafel? Wanneer moet je sluiten? Het is van groot belang deze goed te kennen en na te leven.

Kijk zeker ook regionale regels na. Het is mogelijk dat je regio of gemeente extra additionele regels heeft die je moet naleven. Wil je graag extra gasten verwelkomen op je terras? Kijk zeker eens na bij de gemeente of er een (tijdelijke) uitbreiding van je terras mogelijk is. Of een (tijdelijke) terrasvergunning aanvragen als je er geen hebt? Veel gemeentes willen immers samen met de horecazaken de verloren tijd zo snel mogelijk inhalen.

2. Digitaliseer je terras

We zeiden het al in een van onze vorige artikels, maar digitalisering is niet meer weg te denken uit horecazaken. Ook niet uit je terras! Wie corona zegt, zegt hygiëne. Hygiëne is belangrijker dan ooit en een QR bestelapplicatie speelt hier slim op in. Je hoeft niet meer rond te rennen op je terras om iedereen tijdig van zijn bestelling te voorzien en je bezighouden met alle menukaarten te desinfecteren. Dat is verleden tijd. Klanten scannen een QR code, bestellen en betalen makkelijk via zo’n bestelapplicatie. Alle bestellingen komen automatisch in je kassasysteem. Spendeer je vrijgekomen tijd liever aan wat echt belangrijk is: je klanten soigneren. Bekijk hier zeker, hoe wij bij Smartendr je hierbij kunnen helpen.

3. Tref de nodige voorbereidingen zodat je takeaway en delivery kan behouden

De afgelopen maanden zagen we verschillende horecazaken zichzelf heruitvinden. De sluiting van de horeca hield hen niet tegen. Interessante concepten kwamen als paddenstoelen uit de grond. Zo begonnen heel wat zaken met takeaway en delivery. De heropening van de horeca wilt niet zeggen dat de zaken hiermee moeten stoppen. Ook nadien blijft takeout nog interessant!

Zorg ervoor dat de bezorgers of afhalers een apart plekje hebben om hun bestellingen te komen halen. Je wilt immers vermijden dat je een wachtrij hebt, die op je overvol terras staat de wachten. Een aparte ingang of plek waar ze bestellingen kunnen komen halen, lost dit probleem op. Ook in de keuken is het van belang dit onderscheid te maken. De keuken moet immers weten wat voor takeaway of delivery is en wat voor inhouse. Organisatie in de keuken is key! Benieuwd om extra inkomsten te genereren? Wij bij Smartendr kunnen jullie hierbij helpen. Kijk zeker eens naar onze website!

Comments are closed.