3 eenvoudige tips om als horecazaak de lockdown door te komen

New year, same lockdown.
Het zijn geen makkelijke tijden, zeker niet voor de horeca. Daarom delen wij graag 3 eenvoudige tips om als horecazaak de lockdown door te komen.
Wij bij Smartendr kunnen de horecazaken hierbij helpen. Lees het artikel en aarzel niet om ons te contacteren bij eventuele vragen!

1. Blijf online zichtbaar

Het zijn geen gemakkelijke tijden. Daarom is het extra belangrijk om positief & creatief te blijven. Maak gebruik van deze periode om alles op een rijtje te zetten. Wie zijn mijn klanten? Via welke kanalen kan ik hen bereiken? Leer je klanten kennen, communiceer via de juiste kanalen en zorg dat klanten de (online) weg naar het restaurant vinden. Zowel tijdens als na de lockdown. Laat zien hoe jullie omgaan met deze crisis, welke voorbereidingen jullie treffen en hoe zij jullie nog kunnen steunen. Het is belangrijk (potentiële) klanten warm te houden zodat ze ook na de lockdown graag een bezoekje komen brengen.

2. Maak je klanten warm en start een take-away kanaal

Het is uiteraard belangrijk om inkomsten te blijven genereren. Heb je daarom al overwogen een take-away kanaal op te starten? Mensen houden van lekker eten, waar ze ook zijn. Door het aanbieden van een take-away kanaal tijdens deze lockdown verleen je jouw klanten een prachtige service. Je tovert op die manier een glimlach op het gezicht van velen & brengt daarnaast de horeca beleving tot de klant thuis. Uit onderzoek blijkt dat maaltijdbezorging jaarlijks met 10% zal blijven groeien. Ook klanten zijn inmiddels gewend aan de vele afhaal- en bezorgmogelijkheden. De kans is dus erg groot dat dit ook na de crisis een blijvend onderdeel van veel horecazaken zal zijn.

Hier kan Smartendr je trouwens bij helpen! Je kan immers gebruik maken van Smartendr’s take-away module. Via onze QR code kunnen jouw klanten eenvoudig bestellen van thuis uit. Verspreid eenvoudig deze code via jouw social media kanalen of flyers zodat zij eenvoudig kunnen bestellen van thuis uit.

Lees meer over de take-away module & hoe Smartendr horecazaken helpt tijdens deze crisis op onze website

3. Zorg dat jouw zaak coronaproof is bij heropening

“Elk nadeel heb zijn voordeel”. Zit niet stil tijdens deze lockdown. Be ready!

Bereid je voor op de heropening van jouw zaak. Probeer jouw klanten een zo aangenaam mogelijke coronaproof experience aan te bieden. Vermijd menukaarten, plaats voldoende handgel en hou rekening met de 1,5 meter afstandsregel. Daarnaast is het ook aan te raden om bestellingen digitaal op te nemen en af te rekenen. Dat kan door gebruik te maken van onze QR bestelapplicatie.

Lees meer over de bestel- & betaal module van Smartendr op onze website

Comments are closed.