Hoe maak je optimaal gebruik van een QR bestelapplicatie in je horecazaak?

In ons vorig artikel haalden we reeds het belang van digitalisering in de horeca aan. Door de coronacrisis is deze trend in een stroomversnelling gekomen. Deze populaire trend zal in 2021 alleen maar blijven toenemen. Naast hygiëne heeft een QR bestelapplicatie immers nog verschillende voordelen. We gaan er samen door in dit artikel en geven ook handige tips over het implementeren ervan in je eigen zaak.

Wat is dat eigenlijk, zo’n QR bestelapplicatie?

Beginnen doen we bij het begin. Een QR bestelapplicatie is een digitale oplossing waar klanten makkelijk zelf kunnen bestellen door het gebruik van de smartphone. Je scant eenvoudig de QR code waarna je online de menu kan bekijken, bestellen en ook betalen. Een eenvoudige contactloze oplossing – uiteraard volledig coronaproof.

De menu is geen copy paste van je normale menukaart, waar je moet inzoomen om alles te kunnen lezen. Integendeel, het is een interactieve applicatie waar alle informatie duidelijk op verschijnt en waar je makkelijk in kunt navigeren. Deze toepassing is op erg veel plekken te gebruiken. Niet enkel horecazaken kunnen de voordelen hiervan ervaren, maar ook hotels, festivals, B&Bs en anderen. Hieronder gaan we wat dieper in op wat zo’n applicatie net allemaal kan.

Duidelijk, maar wat zijn net de voordelen van een QR bestelapplicatie?

Gebruik maken van een QR bestelapplicatie is een win-win, zowel voor de klant als voor de horecazaak. Over hygiëne hebben we het reeds gehad. Het spreekt voor zich dat gebruik maken van een QR bestelapplicatie een stuk hygiënischer is dan een old school menukaart. Het hele proces van menu bekijken, bestellen en betalen gebeurt namelijk contactloos. Het verhoogt bovendien ook de klantenervaring. Je hoeft namelijk niet te wachten op een ober. Je bestelt wanneer je wilt, op je eigen tempo. Het bekijken van de menu gebeurt makkelijk en snel. Je hoeft immers geen aparte applicatie te downloaden. Je krijgt de voordelen van een applicatie, zonder er eentje te downloaden!

Voor de horecazaak zelf zijn er ook verschillende voordelen. Geen opdringerige ober meer die extra’s hoeft te verkopen. Dat doet de bestelapplicatie namelijk zelf! De klant krijgt automatisch enkele voorstellen die goed bij zijn keuzes past en dat verhoogt de inkomsten. Denk maar aan een lekkere kaas die goed bij een sterker biertje past. Bovendien moet het personeel zich niet meer bezighouden met administratieve taken. Die taak neemt de applicatie op zich, zonder fouten. Zo kan het personeel zich bezighouden met zaken die er echt toe doen zoals bestellingen brengen, omgaan met hun klanten en helpen waar nodig.

Smartendr onderscheidt zich hier duidelijk van de concurrentie. Door het optimaal gebruik van data en artificiële intelligentie krijgt de klant een interactieve menukaart voorgeschoteld. Ben je allergisch aan noten? Gerechten met noten zullen dan uit de menukaart weg gefilterd worden. Hoe meer je onze applicatie gebruikt, hoe beter die je kent en hoe persoonlijker je menukaart gaat worden. De horecazaak krijgt dan weer waardevolle inzichten over het consumptiegedrag van zijn klanten en weet perfect wat goed verkoopt in zijn zaak en wat niet. We zorgen er ook voor dat de identiteit van je restaurant niet verloren gaat. Onze bestelapplicatie is immers visueel aanpasbaar aan je zaak, zodat deze feilloos past in de rest van je zaak. Smartendr is niet voor niets de slimste bestelapplicatie ter wereldLees er hier alles over.

All right, let’s go! Maar hoe ga ik van start?

We geven graag enkele tips mee om van start te gaan met een QR bestelapplicatie. De naam zegt het zelf, maar een QR bestelapplicatie is natuurlijk niets zonder een QR code. Zorg ervoor dat elke code voldoende groot is en plaats deze op slimme plekken zodat klanten deze makkelijk kunnen scannen. Door op elke tafel een verschillende QR code te plakken, verzeker je dat elke bestelling makkelijk bij de juiste tafel bezorgd wordt. QR codes kunnen op verschillend soorten materiaal afgeprint worden, denk maar aan stickers, bierviltjes, flyers,… Ervaring leert ons dat het handig is deze te printen op materiaal dat makkelijk afgekuist kan worden nadat klanten je zaak bezocht hebben. Onze stickers hebben een extra hygiënisch en beschermend laagje waardoor er geen vuiligheid (zoals kruimels) op de sticker blijft plakken. Verder bouwen we uiteraard aan de wereld van morgen, waardoor het belang van ecologische stickers prioritair is voor ons.

Wij bij Smartendr helpen je graag om van start te gaan met je QR bestelapplicatie. Aarzel niet om ons hierover te contacteren. Ons team staat klaar om je hierbij te helpen. Contacteer ons hier.

Comments are closed.